| Původ |
| Původ: |
ČR |
Století: |
19.st. 2/2 |
| Striktní region: |
neuvedeno |
| Doporučený: |
Středočeský, Královéhradecký a Pardubický kraj |
| Oblast: |
neuvedeno |
| Poznámka: |
nahodilý semenáč snad z východních Čech |
| Plody |
| Barva převládající: |
žlutočervená |
Velikost: |
malá |
| Skupina: |
srdcovka |
Dužnina: |
měkká |
| Štavnatost: |
šťavnatá |
Chuť: |
výborná |
| Příchuť: |
příjemně sladká |
Šťáva: |
nebarvící |
| Poznámka:
|
|
| Sklizeň |
| Skupina odrůd: |
střední |
Sklizeň: |
červenec 1/2 |
| Odolnost otlakům: |
malá |
Skladovatelnost celková: |
pouze přímá spotřeba |
| Poznámka:
|
na počátku zralosti jsou plody poněkud odolnější
|
| Využití |
| Přímý konzum: |
vhodné
|
Destilát:
|
vhodné
|
Sušení: |
velmi vhodné
|
Kompoty: |
nevhodné
|
| Džemy a marmelády: |
nevhodné
|
Šťávy: |
nevhodné
|
| Poznámka: |
malé a nebarvíví plody jsou vynikající na sušení
|
| Plodnost |
| Začátek plodnosti: |
do 5 let po výsadbě
|
Plodnost: |
velké úrody
|
| Pravidelnost: |
každoročně
|
| Poznámka: |
|
| Strom |
| Růst: |
bujný
|
Obvyklá výška: |
6 m
|
| Obvyklý průměr koruny: |
6 m
|
Životnost na bujné podnoži: |
|
| Habitus: |
kulovitá
|
|
|
| Poznámka: |
v dobrých podmínkách tvoří i mohutné stromy 10m vysoké a šioké
|
| Péče |
| Slabá podnož: |
není prověřeno
|
Pravidelný řez: |
intenzivnější průklest
|
| Zakracování: |
nevyžaduje
|
Nárok na řez: |
méně náročná na řez
|
| Živiny: |
skromná
|
|
|
| Poznámka: |
|
| Kvetení |
| Opylovač: |
není ověřeno
|
Odolnost květů: |
odolné
|
| Doba kvetení: |
střední
|
| Poznámka: |
|
| Stanoviště |
| Nadmořská výška: |
do 600 m
|
Mrazuvzdornost: |
silně mrazuodolná
|
| Teplo: |
nenáročná
|
|
|
| Poznámka k nmv: |
|
| Poznámka: |
velmi přizpůsobivá odrůda
|
| Půda |
| Půdní druh: |
na bujné podnoži i mělčí a lehčí půdy
|
Vlhčí půdy: |
toleruje
|
| Přísušek: |
toleruje
|
| Poznámka: |
ze suchých poloh je ovoce dosti drobné
|
| Náchylnost |
| Monilie: |
silně náchylné
|
Moniliový úžeh: |
není ověřeno
|
| Praskání: |
silně náchylné
|
Vrtule třešňová: |
je napadána
|
| Poznámka: |
|