null
Oživení starých odrůd

Záchrana alejí a sadů

Višňové čatní

Čatní z višní se hodí ke zvěřině, svíčkové, sýrům anebo jen tak.

 

Nasládlá ovocná omáčka s osobitou chutí:

Suroviny:

  • 1 kg višní
  • 2 cibule
  • 150 g cukru
  • 100 g medu
  • 1 lžička mletého zázvoru nebo 20 g čerstvého
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce zeleného pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička kari
  • 7 hřebíčků

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s vypeckovanými višněmi dáme do hrnce. Přidáme ostatní ingredience a na mírném ohni vaříme 45 minut. Horkou směs plníme do čistých sklenic a hned uzavřeme. Obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme v chladu.

 

 

 

Platí: 01.01.2025-31.12.2099